Welke coach past bij mij?

Vraag een gratis sessie/oriënterend gesprek aan bij de coach. Dan weet je of iemand bij je past.

Welke coach past bij mij?

Er is een behoorlijke groei aan coaches. Een wildgroei werd zelfs genoemd in de Tubantia en andere kranten. Op zich geen probleem, het is fijn dat veel hulp geboden wordt. Wel lastig om door de bomen het bos te zien door het grote aanbod.

Het is net zoals de voorkeur voor bepaalde muziek. Eerst is er de persoonlijke voorkeur. Ik denk dat allereerst een klik met de coach het belangrijkste is. Daarom is een oriënterend gesprek fijn, aan de hand daarvan bepaal je of iemand jou ‘raakt’.

Je ziet veel beloftes voorbijkomen waarbij de coach beloofd dat jij bevrijd gaat worden van ballast.

Ik dacht ooit ook dat ik ervoor kon zorgen welke uitkomst bij de cliënt zou plaatsvinden. Dat blijkt een illusie.

Er bestaat ook nog zoiets als Goddelijke timing of ‘als de tijd rijp is’. En vrije wil.

Het komt geregeld voor dat een cliënt ervan uitgaat dat ‘het’ ineens opgelost is, omdat eigen verantwoording dragen nog te zwaar is. Ook dat begrijp ik, heb zelf ook vaak gedacht dat een ander mij ergens ‘vanaf’ zou helpen. Mij ‘beter’ zou maken en het rotgevoel zou wegnemen. Ook dat was een illusie. Een coach hoort wat mij betreft een katalysator te zijn waardoor je geïnspireerd word het heft in eigen handen te nemen over je eigen denken, voelen en handelen.

De ruimte schept zodat je je bewust kunt worden van je blinde vlekken en een breder perspectief gaat zien waardoor je tunnelvisie verdwijnt. Kans van slagen als je bereid bent verantwoordelijkheid te nemen voor hoe je je voelt. Elke dag weer opnieuw.

Of , waar ik persoonlijk op ‘aanga’ wanneer iemand zijn eigen ?? interne ‘lichtknop’ ontdekt.

Zoals in één van Nelson Mandela’s citaten:

“As we let our own light shine ??? we unconsciously give other people permission to do the same???

Geplaatst op donderdag 9 juni 2022.

Over Monique Therapie & Coaching

Dit bericht is geschreven door Monique Therapie & Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Almelo. Trefwoorden van Monique Therapie & Coaching uit Bornerbroek : Burn-out klachten, Levensenergie training, Levenskracht training, lichamelijke klachten, negatieve gedachten, zelfliefde, ik ben boos, ik ben verdrietig, herhaling van trauma, k ben niet goed genoeg, ik draag een geheim, schuldgevoelens, schaamte gevoelens, meer lachen, zelfvertrouwen vergroten, zelfliefde ervaren, mezelf goed laten voelen, oude patronen doorbreken, 1 op 1 sessies, groepssessies, ouders coaching, sessies voor ouders, .

Lees meer over Monique Therapie & Coaching.